لیست اختراعات طاهره حیدری
هدف از طرح پيشنهادي تشخيص زعفرانهاي تقلبي رنگي با استفاده از روش كمومتريكس تجزيه جزء اصلي مي باشد. ايران مهمترين كشور توليد كننده زعفران است. از آنجايي كه زعفران محصولي گرانقيمت است، بسيار مورد تقلب قرار مي گيرد. رايجترين نوع تقلب، رنگ هاي افزودني به زعفران مي باشد كه در ظاهر هيچگونه تفاوتي با زعفران سالم نشان نمي دهد. از طريق روشهاي آزمايشگاهي دقيق مي توان زعفران تقلبي را شناسائي كرد. مزاحمت فيزيكي ناشي از همپوشاني طيفي گونه مورد اندازه گيري و مزاحم مي باشد. طيف مرئي ماوراء بنفش زعفران و گونه هاي رنگي (طبيعي و مصنوعي كه در تقلبات زعفران بكار مي روند، با يكديگر همپوشاني دارند. بنابراين از دستگاه اسپكتروفتومتر مرئي ماوراء بنفش نمي توان براي اشكارسازي تقلبات زعفران استفاده نمود. تعيين غلظت گونه مورد اندازه گيري با استفاده از روش هاي كاليبراسيون، در حضور مزاحم همراه با خطاي معني دار خواهد بود. هر شيميدان تجزيه اي بايستي بررسي كند كه آيا در نمونه پيشگويي مزاحم ناشناخته حضور دارد؟! اين اصل مهم به ما در تشخيص دقيق زعفرانهاي تقلبي به كمك دستگاه اسپكتروفتومتر كمك نمود. يعني ما چند نمونه از زعفران خالص را به عنوان نمونه هاي كاليبراسيون تهيه نموديم و نمونه هاي زعفران مشكوك را به عنوان نمونه پيشگويي در نظر گرفتيم و طيف مرئي ماوراء بنفش همه محلولها را ثبت نموديم. سپس با استفاده از روش كمومتريكس PCA و تصوير سازي طيفي، تشخيص داديم كه آيا زعفران حاوي يك رنگ تقلبي (مزاحم ناشناخته) مي باشد و يا نه زعفران خالص است. نتايج بدست آمده با نتايج واقعي مطابقت بسيار خوبي داشتند.
هدف از ارايه اين اختراع توليد نيترات نقره با خلوص بسيار بالا (بيش از 99.5% ) با استفاده از بازيافت اصولي فيلم هاي راديولوژي ميباشد. به منظور جدا نمودن لايه سطحي فيلمها ابتدا مقدار مناسبي از فيلمها را در محلول قليايي در دماي 700C- 60 قرار ميدهيم. رسوب ايجاد شده در اين مرحله را با آب مقطر شستشو داده و سپس در آون خلاء در دماي 400C به مدت 48 ساعت قرار ميدهيم تا به طور كامل خشك شود. به منظور حذف ناخالصي هاي پليمري و استخراج كامل نقره ، رسوب بدست آمده در دماي 0C90 با اسيد نيتريك واكنش داده ميشود و سپس با اضافه نمودن محلول سود، نقره بصورت اكسيد آبدار رسوب خواهد كرد. محلول را دكانته كرده و رسوب اكسيد نقره را در آون در دماي 0C80 به مدت 24 ساعت قرار ميدهيم تا به طور كامل خشك شود. در نهايت رسوب اكسيد نقره را با اسيد نيتريك غليظ واكنش ميدهيم . به منظور متبلور نمودن نيترات نقره، محلول بدست آمده را در آون در دماي 0C60 به مدت 72 ساعت قرار ميدهيم تا نيترات نقره به طور كامل متبلور شود. نيترات نقره بدست آمده با اين روش داري خلوص بيش از 99.5% ميباشد.
هدف اين طرح تحقيقاتي ،سنتز نانوذرات سريم اكسيد ،طراحي وساخت نانو سنسوركاغذي سريا براي اندازه گيري دوپامين به روش رنگ سنجي مي باشدبراي اين منظور ابتدا نانوذرات سريم اكسيد باروش بيان شده درمتن اصلي سنتز گرديده است ;اين نانوذرات به دليل اندازه بسيار كوچك ذرات ،پراكندگي يكنواخت ،خواص ردوكس ،جايگزين مناسبي براي مشابه خارجي مي باشد ،وسپس كاغذواتمن هيدروفوب به روش drawingساخته شد ودرنهايت نانوذرات سنتزي راروي كاغذ هيدروفوب چكانده وبعد ازخشك شدن تصويرتوسط اسكنر ثبت شد وبعدآناليت باغلظت هاي متفاوت روي نانوسنسور كاغذي سريا قرار داده شد، تغيير رنگ مشاهده شده رابااسكن مجددواناليز بانرم افزارفتوشاب بررسي گرديد.نتايج نشان دهنده تناسب شدت رنگ وغلظت دوپامين است ;اساس اين نانوسنسور فعاليت مشابه اكسيداز نانوذرات سريا مي باشد،وعلت تغييررنگ تشكيل كمپلكس انتقال بار مي باشد.درواقع اين نانوسنسور كاغذي بعنوان ابزاري سريع ،آسان ،دردسترس،كم هزينه ،وقابل حمل براي اندازگيري دوپامين درنمونه هاي بيولوژيكي(ادرار،سرم،پلاسما) است علاوه براين بدون نياز به عامل خارجي نسبتا اختصاصي ميباشد وحداقل تا 30روز دردماي اتاق عملكرد تحليلي خودراحفظ ميكند.
استفاده از بيوحسگر كاغذي محتوي نانوذرات طلاي اصلاح شده با آپتامر براي اندازه گيري بيسفنولA به روش رنگ سنجي بااستفاده از اسكنر و نرم افزار پردازش تصوير فوتوشاپ است. روش هاي مختلفي براي اندازه گيري اين اناليت گزارش شده است كه اغلب روش هاي گران و نيازمند دانش تخصصي خاص مي باشند . اما در اين طرح براي اولين بار روشي ارائه ميشود كه با صرف هزينه كم و بدون نياز به دستگاه تجزيه اي خاصي و فقط با استفاده از يك اسكنر معمولي اندازه گيري بيسفنول Aانجام مي شود . در اين طرح نانوذرات طلا توسط آپتامر اصلاح و بهينه مي شوند. به محلول حاصل كه قرمز رنگ است نمك NaClبا غلظتي مشخص اضافه مي شود . سپس اين محلول قرمز رنگ بر روي كاغذ هيدروفوب شده چكانده مي شود و تصوير آن توسط اسكنر ثبت مي شود . در مرحله بعد محلول بيسفنول Aبه آن اضافه مي شود و تغيير رنگ از قرمز به آبي مشاهده مي گردد. مجددا اسكن انجام مي شود و آناليز رنگ ها توسط نرم افزار فوتوشاپ انجام مي گيرد . تغيير شدت رنگ مولفه قرمزمتناسب با غلظت بيسفنول A مي باشد .
اين اختراع مرتبط با تهيه و تعيين مشخصات نانوالياف آكريلاتي/مغناطيسي و بررسي عملكرد آنها براي پيشتغليظ، تصفيه و فيلتراسيون آلايندههاي آلي از محيطهاي آبي ميباشد. دستيابي به نانوالياف با كمترين قطر ممكن، صرف مواد، انرژي و زمان كم، بهبود شرايط استخراج و حذف آلاينده از قبيل استفاده از كمترين مقدار نانوجاذب و كاهش ميزان حد تشخيص نسبت به ساير جاذب ها از مزاياي اصلي اين اختراع است. در اين اختراع از كوپليمرهاي آكريلونيتريل/ آكريليكاسيد استفاده شده كه به دليل گروه هاي عاملي اكسيژن دار بر روي سطح خود توانايي اندركنش با آلاينده هاي آلي موجود در محيط آبي را دارا هستند. در اين پروژه، پس از تهيهي نانوذرات Fe3O4 و كوپليمر آكريلونيتريل/ آكريليك اسيد ، نانوالياف اكريلاتي/مغناطيسي به روش الكتروريسي تهيه گرديد. نتايج نشان مي دهند بعد از افزودن نانوذرات مغناطيسي به ساختار نانوالياف قطر آنها از مقدار nm 360 به nm 74 كاهش يافته است. همچنين نانوالياف حاصل از مزيتهايي مانند سطح آبدوست و متخلخل و خاصيت مغناطيسي برخوردار هستند. حد تشخيص نانوالياف مغناطيسي mg/lit 03/0 با بازيابي 90 درصد مي باشد. در نهايت از نانوالياف اكريلاتي/ مغناطيسي در راستاي حذف و تعيين مقدار آلاينده هاي آلي (به عنوان نمونه در پژوهش مالاشيت سبز) استفاده گرديد.
هدف از اين اختراع، تهيه سريع و تكرار پذير نانو ذرات طلا در دماي اتاق توسط كاهنده سديم بوروهيدريد در حلال آب و بدون نياز به پايدار كننده و مواد شيميايي اضافه و حلال هاي آلي و دستگاه هاي گران قيمت است. روش هاي مختلفي براي ساخت نانو ذرات طلا پيشنهاد شده است ولي در اكثر اين روش ها به مواد شيميايي خطرناك و دستگاه هاي پيشرفته و گران قيمت مورد نياز است. با توجه به اينكه سديم بوروهيدريد كاهنده بسيار قوي مي باشد مي توان با استفاده از آن نانو ذرات طلاي مونو ديسپرس و با اندازه هاي كوچك تهيه كرد ولي به دليل عدم تكرار پذيري و عدم كنترل شرايط ساخت نانو ذرات طلا توسط كاهنده سديم بوروهيدريد، تاكنون كمتر در كار¬هاي تحقيقاتي از اين روش استفاده شده است. در اين تحقيق استفاده از پمپ سرنگي جهت افزودن كاهنده سديم بوروهيدريد به پيش ماده طلا پيشنهاد شد. و نانو ذرات طلا بصورت بسيار تكرار پذير ساخته شدند و سپس از طيف فرابنفش-مرئي جهت تعيين تكرار پذيري ساخت نانو ذرات طلا استفاده شد. مشاهده مي شود در صورت استفاده از دستگاه پمپ سرنگي جهت تزريق كاهنده سديم بوروهيدريد، تكرار پذيري ساخت نانو ذرات طلا بسيار افزايش مي يابد.
توليد يك رولت و يا دلمه به صورت كاملا بهداشتي و يك شكل توسط يك وسيله كه اين كار را به صورت خودكار و دقيق انجام مي دهد موضع اين اختراع با عنوان "رولت پيچ خودكار" است در گذشته رولت ساز و دلمه پيچ هايي به بازر معرفي شده اند كه فقط يك مدل برگ را در محلي خاص و طبق استاندارد خاصي مي پذيرفتند و به دليل دخالت كامل دست در كل پروسه، نگراني هاي بهداشتي را پاسخ نمي دادند همچنين براي افراد خيلي مبتدي كارايي نداشت . در اين اختراع يك راهكار جديد و نوآورانه براي اين مشكل ارائه شده است وسيله اي كه بدون دخالت دست كار مي كند و براي استفاده از آن هيچ تجربه اي نياز نيست و طيف گسترده اي از كاربرد ها - دلمه، رولت و حتي توليد محصولات صنعتي - را پوشش مي دهد. اين وسيله برگ و يا خمير و يا هر فيلم نازك را به طور خودكار تغذيه مي كند و مي تواند اجازه تزريق مواد لاي محصول نهايي را به شما بدهد و در نهايت رول شده دريافت نماييد. همچنين مي توان از بخش خودكار استفاده ننمود و از اين وسيله به صورت دستي بهره بگيريد. اين اختراع از يك آشپزخانه خانگي تا خطوط توليد و صنعت مي تواند ايفاي نقش كند.
موارد یافت شده: 7